De mână cu tine

24.08.2016 07:37

 

 

 

Te-ai gândit vreodată cum ai vrea să arate viitorul copilului tău? Ce fel de adult ţi-ai dori să devină el? Şi dacă te-ai gândit deja la toate acestea, te-ai întrebat şi ce poţi face tu azi pentru adultul de mâine?

Trăim vremuri care ne permit să ne informăm despre orice ne interesează. Avem acces la cărţi, articole, studii de specialitate, toate acestea uneori chiar la un click distanţă. Şi pentru că facem parte din acea categorie de părinţi care îşi doreşte să îi ofere copilului lor o educaţie sănătoasă, veritabilă, care să îl pregătească pentru viitor, căutăm şi citim informaţii peste informaţii. Şi astfel se nasc o serie de întrebări: ce informaţii sunt corecte? Ce ar fi bine să citesc şi să aplic în relaţie cu copilul meu? Care este modelul de educaţie potrivit pentru el şi pentru ce îmi doresc eu ca el să devină? Dacă există momente în care am greşit în relaţia cu el, cum îl poate influenţa asta pe termen lung?

Din experienţa noastră profesională, dar şi personală, ştim că majoritatea părinţilor implicaţi în mod activ în creşterea copilului lor îşi pun aceste întrebări şi multe altele. Ştim şi că meseria de părinte este una pentru care nimeni nu îţi oferă pregătire şi este mai degrabă ceva ce înveţi din mers, experimentând, greşind, reuşind, testând.  Şi mai ştim că, dincolo de toate teoriile, metodele de educaţie, “reţele succesului” garantat în parenting, stă ceva incredibil de preţios şi valoros: relaţia copil-părinte.

Având toate acestea în minte, am dezvoltat un program special pentru tine şi copilul tău. Este vorba despre un grup de dezvoltare personală adresat atât copilului tău, cât şi ţie. În cazul în care îţi doreşti să îi oferi copilului tău o educaţie la standarde înalte, care să dezvolte abilităţi esenţiale unui adult sănătos (autonomie, curiozitate, empatie, capacitatea de a-şi pune întrebări şi de a găsi soluţii etc), atunci acest program este pentru tine! Spre deosebire de restul programelor de acest gen, care se adresează numai copiilor, programul nostru te implică în egală măsură şi pe tine. În cazul în care te întrebi de ce, iată câteva argumente:

•             Îţi iubeşti foarte mult copilul şi îţi doreşti  tot ce e mai bun pentru el.

•             Relaţia părinte-copil reprezintă temelia pe care începi să construieşti orice altceva ţi-ai dori să aibă cel mic.

•             Tu eşti modelul copilului tău, eşti sursa lui de inspiraţie şi aerul pe care îl respiră. Atunci când îţi doreşti că el să facă ceva, e nevoie că tu să îl faci deja.

•             O relaţie autentică şi sănătoasă presupune un părinte în contact cu sine, prezent şi disponibil emoţional. În anumite momente, diverse blocaje care ţin doar de noi sau de istoria noastră de viaţă, ne împiedică să fim alături de copilul nostru aşa cum el ar avea nevoie sau aşa cum ne-am dori.

Ce ne propunem în cadrul acestui program?

•             Să îţi oferim ţie şi copilului tău acces la informaţii de calitate şi de actualitate din psihologia dezvoltării şi a educaţiei

•             Să îl susţinem pe copilul tău într-un proces intensiv de auto-cunoaştere şi dezvoltare

•             Să te susţinem pe tine în demersul tău de a devein cea mai bună varianta a ta şi implicit, de a fi părintele care îţi doreşti să fii.

•             Să te pregăteşti din timp şi să anticipezi provocările care pot apărea în relaţia cu copilul tău. Vei putea face asta într-un cadru securizant, alături de alţi părinţi care, ca şi tine, învaţă şi (se) descoperă în raport cu provocările aduse de creşterea unui copil.

 

Structura cursului:

Cu copilul tău: vor fi 32 întâlniri, fiecare având durata de 1 ora şi 30 minute, cu o frecvenţa de 1 întâlnire/săptămâna. În toate aceste întâlniri ne vom juca, vom socializa, vom experimenta şi vom învăţa să îmbinăm cu succes creierul emoţional şi cel raţional. Programul se adresează copiilor cu vârste cuprinse intre 3 şi 6 ani.

Cu tine: vom avea 8 întâlniri, cu o frecvenţă de 1 întâlnire/lună şi cu o durată de 3 ore. Vei beneficia de un program în care vom imbina discuţiile serioase, pline de întrebări şi informaţii cu joaca. Vom descoperi împreună cum să devenim mai disponibili, mai receptivi la mesajele copiilor noştri, cum să ne relaxăm şi să fim mai prezenţi în relaţie cu noi şi cu copilul nostru. Vei afla că joaca este ceva essential atât în viaţă copiilor, dar şi a adulţilor, cât de benefică este ea şi cum te poate ajuta chiar şi în cele mai dificile situaţii.

Costuri:

Preţul pentru cei care aleg să achite contravaloarea intalnirilor lunar este de 250 lei/familie/lună (50 lei/şedinţa), iar pentru cei care preferă plata per şedinţă costul va fi de 60 lei/şedinţă (300 lei/familie/lună)

Credem cu tărie că „De mână cu tine” îţi va aduce numeroase beneficii pe care le vei observa atât la tine şi la copilul tău, cât şi în relaţia dintre voi. În cazul în care eşti pregătit pentru schimbări notabile pe aceste planuri, vă aşteptăm alături de noi!

Înscrieri:

 

Înscrierile se pot face la adresa de mail sacrestemfrumos@gmail.com. Cursul va începe în luna septembrie, urmând că data exactă să fie anunţată celor înscrişi.

Înscrieri:
Înscrierile se pot face la adresa de mail . Cursul va începe în luna septembrie, urmând că data exactă să fie anunţată celor înscrişi.

 

Cine suntem noi:

Andreea Stefiuc – instructor copii cu o experienţă de 6 ani în lucrul cu copiii, psiholog clinician, consilier psihologic  (formare în psihologie experienţială – consilierea copilului, cuplului şi familiei),  consultant în psihopedagogie specială.

Raluca Mihai – consilier psihologic autonom (formare în psihologie experienţială –consilierea familiei, adultului, cuplului şi copilului), formator certificat, instructor copii, iniţiatoarea proiectului Să creştem frumos şi nu în ultimul rând, mamă.