Grup de suport in parenting

02.06.2016 00:42

Vorbim tot mai des in ziua de azi despre conectare, parenting neconditionat, limite sanatoase, educatie fara pedepse si cate si mai cate. Realitatea este ca relationarea cu copiii nu este deloc facila si de multe ori, pe langa rabdare si disponibilitate, ai nevoie si de o serie de Tips and trick-uri despre cum sa te porti intr-o anumita situatie. Stilul educational in care am fost crescuti, faptul ca nu ne pregateste nimeni pentru ce inseamna sa fi parinte, avalansa de informatie pe care o primim zilnic si care uneori devine greu de discriminat, presiunea tot mai mare pe care unii dintre noi o resimtim din afara pentru a face lucrurile intr-un anumit fel, toate acestea se adauga dificultatii noastre de a “performa”in job-ul nostru de parinte.

Vorbind sincer, a fi parinte este un job foarte dificil. Si totusi ce este de facut? Exista oare anumite metode, anumite “secrete”pe care parintii le pot afla si pe care le pot folosi in relatia cu copilul? Exista oare un training pe care sa-l putem face si care sa ne ajute sa ne dezvoltam anumite abilitati si deprinderi?

Eu spun ca Da!

Secretul in a performa la acest job este un cumul de factori: autoanaliza si dezvoltare personala, timp special pentru tine si ocazia de a exersa intr-un mediu securizant diverse situatii dificile care pot aparea in relatia cu copilul tau cu scopul de a gasi solutii creative si sanatoase care sa te ajute in relationarea cu copilul tau.

Ceea ce iti propun este un grup mixt de dezvoltare personala si suport in parenting, grup care isi doreste sa vina in intampinarea nevoilor adultilor aflati in rol de parinte si care are ca scop imbunatatirea relatiei cu copilul si capatarea unui sentiment de incredere si de siguranta in acest rol.

Care vor fi beneficiile tale in urma participarii la un astfel de grup:

·         Vei pleca acasa cu un set pretios de unelte pe care le poti aplica in relatie cu copilul tau

·         Vei intelege ce inseamna educatie fara pedepse si recompense si cum ii poti oferi copilului tau un start sanatos in viata, fara aceste ustensile

·         Vei invata sa pui limite si sa folosesti conditionari sanatoase cu copilul tau, atunci cand situatia necesita aceste lucruri

·         Vei invata sa iti dezvolti latura empatica si sa intelegi si perspectiva copilului

·         Vei cunoaste alti parinti care traiesc povesti similare cu a ta

·         Vei beneficia de sprijin si suport in efortul tau de a deveni un parinte mai bun

Cui se adreseaza acest grup?

Tuturor parintilor si viitorilor parinti care sunt interesati de dezvoltare personala si parentala.

Persoanelor care lucreaza cu copii si vor sa descopere metode alternative de educatie.

 

Detalii organizatorice:

Grupul va avea durata de 2 ore/intalnire, cu o frecventa de 1 intalnire/saptamana. 

Costul participarii la acest grup este de 150 lei/luna. Plata se face in avans, la prima sedinta din luna respectiva. In cazul in care exista participanti care dupa prima sedinta decid sa renunte la acest grup, o pot face in mod gratuit.

Inscrierile se fac pe mail, la adresa sacrestemfrumos@gmail.com

 

Despre facilitator: Raluca Mihai, psiholog consilier autonom acreditat COPSI (formare în psihologie experienţială -consilierea familiei, adultului, cuplului şi copilului), formator certificat, instructor copii şi nu în ultimul rând, mamă.